Omschrijving

Buitenliefhebbers, Natuurliefhebbers en Paardenliefhebbers opgelet: Gelegen aan de zuidrand van de uitgestrekte Hoeksche Waard, onder Rotterdam, is deze royale vrijstaande woonboerderij gelegen.

Op deze fantastische locatie, in de Raepshille polder nabij Strijensas, is het namelijk optimaal genieten van de ultieme rust, het gevarieerde (polder)landschap met zijn ongekende vergezichten, de zonsopgangen en zonsondergangen, de mooie deels nog ongerepte natuur en de rivier het Hollandsch Diep op steenworpafstand.

De Albert Hoeve, zijnde een karakteristieke woonboerderij met aangebouwde deel en grote paardenstal, is al sedert de allereerste bouwtekeningen in handen van de familie en na vele mooie jaren is de tijd aangebroken om op zoek te gaan naar een volgende eigenaar die dit unieke object wil gaan gebruiken voor bijvoorbeeld de paardensport. Maar de grote aangebouwde deel en de vrijstaande grote schuur (damwandprofiel) zijn natuurlijk ook voor oneindig veel andere doeleinden te gebruiken. Inmiddels is er ook al een planstudie opgesteld om de agrarische bestemming te wijzigen naar een woonbestemming waarna de deel verbouwd kan worden tot een fantastische woning overeenkomstige andere recent volledig verbouwde woonboerderijen in de Hoeksche Waard.

Deze woonboerderij met de eindeloze mogelijkheden die geboden worden, is gelegen op meerdere percelen in totaal ter grootte van circa 1.90.05 ha. De boerderij is in 1939 getekend en in 1940 gebouwd, waarna het woonhuis in 2004 laatstelijk is gemoderniseerd, de vloer deels is voorzien van vloerverwarming, alle elektra vervangen en de spouwmuren zijn geïsoleerd.

De aan de woning aangebouwde nog originele deel met authentieke detailleringen (circa 535 m²) is als gezegd voor zeer veel doeleinden te gebruiken en de vrijstaande paardenstal (circa 580 m²) met krachtstroom en perslucht is volledig ingericht met grotere en kleinere boxen. De buitenbak is 18 x 36 en er zijn meerdere wateraansluitingen in de weiden voorhanden.

VIRTUEEL DOOR DE WONING
Loop alvast virtueel door de woning met de beschikbare 3D-scan en laat de woning online helemaal tot leven komen! Bekijk hem snel op Funda (3D tour) of op onze website onder het kopje Matterport 3D en laat je verrassen!

GLOBALE INDELING WONING

BEGANE GROND
Entree/hal met toilet, trapopgang en toegang tot de werkkamer, woonkamer en woonkeuken met toegang tot de achterentree/bijkeuken met badkamer. De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft een fantastisch vrij uitzicht, erker, houtkachel en deels nog authentieke glas-in-lood ramen. De woonkeuken heeft een gezellige houtkachel en een L-vormige keukenopstelling met een 4-pits kookplaat, afzuigschouw, combi-oven, vaatwasser en koelkast. Vanuit de keuken is er toegang tot de achterentree/bijkeuken en de kelder. De bijkeuken heeft aansluitingen voor de wasapparatuur en een werkblad, alsmede toegang tot de badkamer, de deel en de tuin. De oudere badkamer heeft een douche, bidet, ligbad en wastafel. In 2004 is het plafond van de begane grond vernieuwd en geïsoleerd.

SOUTERRAIN
Provisiekelder

EERSTE VERDIEPING
Overloop met toegang tot de moderne badkamer, 3 slaapkamers en kastruimte. Twee slaapkamers hebben vaste kastruimte en via de overloop is er middels een losse trap toegang tot de zolderverdieping. De badkamer heeft vloerverwarming (elektrisch), douchecabine, hangcloset, ligbad en 2 wastafels. In 2004 is het plafond van de eerste verdieping vernieuwd en geïsoleerd.

TWEEDE VERDIEPING
Zeer grote bergzolder, die ook nog verbouwd kan worden tot (slaap)verdieping.

ERFPACHT
De woonboerderij met bijgebouwen is gelegen op 1.90.05 ha erfpacht grond. De erfpacht loopt tot en met 31-12-2096 en de totale jaarlijkse canon voor alle percelen tezamen bedraagt € 6.770,00, welke aftrekbaar is in Box 1. De canon wordt driejaarlijks, voor het eerst per 01-01-2025 herzien. De canon kan voor zover gewenst afgekocht worden met de huidige erfpachtcanon als uitgangspunt.

Voor de woonboerderij met bijgebouwen is een recht van opstal gevestigd om deze te mogen houden op de ondergrond waar de ‘Gorzen en Aanwassen van den Lande van Essche’ eigenaar van is en blijft.

AGRARISCHE BESTEMMING
Doordat de boerderij altijd agrarisch is gebruikt is de bestemming ook agrarisch. De verkopers hebben door RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland een planstudie laten maken voor onder andere een eventuele wijziging van de agrarische bestemming in een woonbestemming. Het betreft dus een planstudie; de procedure moet nog wel in gang worden gezet bij de gemeente Hoeksche Waard.

FINANCIEEL
U koopt dus de opstallen en het recht van erfpacht met agrarische bestemming. Graag maken we u er op attent dat niet alle banken een recht van erfpacht en/of een agrarische bestemming financieren. Wij adviseren u om voorafgaand contact op te nemen met uw financieel adviseur aangezien hier geen sprake is van een reguliere financiering.

TER INZAGE
Voor u hebben we onder andere ter inzage: Een bouwkundig rapport, een inspectierapport Scope 10 JBE527-2 van de bestaande elektrotechnische installatie, een keuringsverklaring tot en met 2028 van de propaangastank, een offerte voor het uit te voeren externe schilderwerk, een saneringsvoorstel voor de asbesthoudende dakbedekking van de paardenstal, een verkennend bodemonderzoek, het energielabel, een bestemmingsplankaart met vigerende bestemmingen, de erfpachtakte en de planstudie van RoosRos Architecten.

EXTRA INFORMATIE
- Riolering middels een septictank;
- Er is een bovengrondse propaan gastank;
- Er is een jaarlijks gecontroleerde bliksemafleider op het dak aanwezig;
- Glasvezel wordt op korte termijn in de woning aangesloten;
- Asbest dakbedekking op de schuur, die overigens niet gesaneerd hoeft te worden;
- Van Dijk Schilperoort Notarissen geniet de voorkeur als notaris voor het transport;
- Het onderhoud van de beplantingen op de kadastrale percelen 916, 917, 938 en 965 wordt uitgevoerd door de grondeigenaar en komt ook voor rekening van de grondeigenaar.

OPLEVERING
De oplevering van deze volstrekt unieke woonboerderij is in overleg en kan indien gewenst op korte termijn.

OMGEVING EN VOORZIENINGEN
Voor de natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars is Strijensas een top locatie. Je hebt hier veel wandel- en fietspaden die je door de mooie Hoeksche Waardse natuur leiden. Ook aan de watersporter is gedacht: op enkele minuten rijden is een mooie jachthaven te vinden. Vanuit deze haven, aan het Hollandsch Diep, zijn alle Nederlandse wateren bereikbaar. Naast alle natuur is op ca. 10 minuten rijden het centrum van Strijen en hier is een mooie diversiteit aan winkels, 2 basisscholen en horeca te vinden.

Wonen in het nationale landschap "Hoeksche Waard", dat is wonen in een echt Nederlands polderlandschap met ongekende vergezichten, kronkelende kreken en slingerende dijken. Met karakteristieke dorpen, monumentale panden, jachthavens, golfbanen etc. Het landschap van de Hoeksche Waard is bijzonder en behoort, dankzij de unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen, sinds 2005 tot één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

NVM-aankoopmakelaar
Neem je eigen NVM-aankoopmakelaar mee voor advies bij de aankoop van je nieuwe woonboerderij in Strijensas, gemeente Hoeksche Waard!

Disclaimer
Deze informatie is door VMK Makelaars & Taxateurs met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht

Status

Verkocht onder voorbehoud

Vraagprijs

€ 850.000,- k.k.

Aanvaarding

in overleg

Indeling

Woonoppervlakte

185 m2

Perceeloppervlakte

19.005 m2

Overige ruimten

635 m2

Inhoud

6.482 m3

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Aantal woonlagen

4

Bouwvorm

Soort object

Woonhuis

Soort woning

woonboerderij

Type woning

vrijstaande woning

Kwaliteit woning

normaal

Bouwjaar

1939

Bouwvorm

bestaande bouw

Ligging

aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Energie

Energieklasse

F

Energie einddatum

7-09-2030

Isolatie

muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas

Buitenruimte

Tuin

tuin rondom

Hoofdtuin

tuin rondom

Kwaliteit

normaal

Bergruimte

Schuur / Berging

vrijstaand kunststof

Voorzieningen

  • voorzien van elektra
  • voorzien van water

Isolatievormen

  • geen isolatie

Aantal

1

Garage

Soort garage

inpandig

Voorzieningen

voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering

Capaciteit

4

Totaal aantal

1

Parkeervoorzieningen

Parkeerfaciliteit

  • openbaar parkeren

Dak

Dak type

zadeldak

Dakmaterialen

pannen

Overig

Permanente bewoning

Ja

Onderhoud binnen

redelijk

Onderhoud buiten

redelijk

Huidig gebruik

Woonruimte

Huidige bestemming

Woonruimte

Voorzieningen

rolluiken

ja

rookkanaal

ja

“Wij maken de weg vrij naar een succesvolle woningaankoop”

Van eerste bezichtiging en waardebepaling tot strategische onderhandeling en de uiteindelijke sleuteloverdracht. Wanneer u een huis wilt kopen komt er veel op u af. Onze gedreven aankoopmakelaars staan u graag bij met een objectief en deskundig advies. Wij maken de weg vrij naar een succesvolle en bovenal plezierige woningaankoop. Welke weg neemt u?

Meer over ons
KLIK HIER VOOR WONINGEN MET DE 3D-scan (Matterport)